ZOOM architecten

Team
ZOOM architecten
BAST architecten en ingenieurs
GRAS landschapsarchitecten
Opdrachtgever
Wit-Gele Kruis
Locatie
Harelbeke
Oppervlakte
940 m2 bebouwde opp
bouwkost
1 750 000 euro excl. BTW

project HAWA.

Het ontwikkelen van een kantoor volgens de principes van het Nieuwe Werken.

Dit wedstrijdontwerp omhelst de volledige studieopdracht voor de bouw van het nieuw afdelingsebouw voor de afdeling Waregem van het Wit-Gele Kruis West Vlaanderen. We willen een plek creëren waar samenwerking & ontmoeting maximaal gestimuleerd wordt: een kantoorlandschap waar zelfsturende teams elkaar organisch vinden.

Visualisaties: Els Lenaerts

het verhaal

3 gebouwen onder 1 dak

We stellen een kantoorontwerp voor met een veelheid aan diverse plekken & ruimtes.

In de vraag van het Wit-Gele Kruis onderscheiden we drie duidelijke programmagroepen: kantoren, de polyvalente zaal & een logistieke hub. Deze 3 delen kunnen perfect afzonderlijk van elkaar werken, maar door de juiste verbindingen werken ze samen als één divers multilandschapskantoor. We ontwerpen geen landschapskantoor, maar een kantoor met veel landschappen. 

A. ADMINISTRATIE: Een kantoorgebouw op maat van de mens, katalysator voor het nieuwe werken. 
B. VERGADEREN:  Een polyvalente zaal voor breed gebruik, generator voor nieuwe samenwerkingen. 
C. ONDERSTEUNING:  Een logistieke “hub” op maat van de auto’s van de zorgbrigade, de motor van de thuiszorg.

een flexibel plan

De basis van het kantoorgebouw is een open ruimte die wordt gedefinieerd door de draagstructuur. Doordat de buitenste rij kolommen naar binnen geplaatst zijn, ontstaat tussen deze kolommen en de buitengevel een zone voor circulatie. Deze zone kan waar nodig bij de kantoren worden genomen.

Op het gelijkvloers krijgen een aantal programmadelen een vaste plek in boxen centraal in het gebouw. Er ontstaat 
een mogelijke zone voor circulatie tussen deze boxen en de binnenste rij kolommen. Dit brengt extra flexibiliteit in het plan.

Op de verdieping van het gebouw bevindt zich de polyvalente ruimte. Door ook hier 3 functionele boxen centraal te plaatsen wordt de verdieping opgesplitst in 2 delen: een foyer en een grote zaal. Zowel de foyer als de grote zaal zijn flexibel opdeelbaar. 

zin in meer?

bekijk deze projecten