ZOOM architecten

Type gebouw
nieuwbouw
Locatie
Heusden
Oppervlakte
25 m2
Aanneming
Forestplus
bouwkost
80 000 Euro excl. BTW

project 5 x 5.

Een maatwerk uitbreiding in houtskelet voor een ééngezinswoning in Heusden.

Het kubusvolume van 5m x 5m x 5m vormt het antwoord op de expliciete vraag van de bouwheer: "bouw een uniek tuingebouw als uitbreiding voor mijn woonhuis"

Fotograaf: Johny Umans

het verhaal

5 x 5 x 5

De bestaande woning bestaat in plan uit 4 volumes. Met deze uitbreiding voegen we hier een 5e volume aan toe. We ontwerpen een kubus met als afmetingen 5m x 5m x 5m.  

De massiviteit van de kubus wordt versterkt door het creëren van wigvormige openingen in gevels en dak. Deze geven het gebouw een introvert karakter in het exterieur.  In het interieur gebeurt echter juist het tegenovergestelde.  Hier krijgt het gebouw een zeer grote openheid en lichtheid.

De blik van de gebruiker wordt vanuit het interieur letterlijk naar buiten gericht.  De nieuwe uitbouw vormt zo een unieke overgang tussen het interieur en het exterieur van de bestaande woning.  

Vakmanschap

Deze uitbreiding is gebouwd met de fijnheid van een meubel. Alle hoeken zijn uitgevoerd met grote preciesie. Het resultaat is niet alleen mooi, maar ook van hoge kwaliteit.  

De buitenafwerking bestaat uit een beplanking van geacetyleerd hout. Dit is een naaldhout die een behandeling met heeft gehad met azijn waardoor het materiaal zeer stabiele en duurzame eigenschappen krijgt.  De nauwkeurig uitgevoerde verstekken en details van de gevelafwerking zijn 7 jaar na oplevering nog steeds perfect.

De schrijnwerker Forest Plus uit Eeklo heeft terecht de Schrijnwerk Award van 2012 gewonnen met dit knappe werk!

zin in meer?

bekijk deze projecten